Het kan gek lopen

 

Jaren geleden is een traditie geboren. Lianne had heel veel last van heimwee en aan het begin van de zomervakantie gingen de scouts (padvinders) een week op kamp en elk jaar zei Lianne, nu gaat het mij lukken en weer de dag voor vertrek dikke drama. Dus Inge ging op kamp, Lianne en ik een weekje naar Ansen in Drenthe met de vouwwagen. Het was een superweek saampies. Ik had daar een fiets gehuurd, fiets van Lianne hadden we meegenomen. We gingen op de thee bij mijn Oom en Tante in Gijsselte. Daar deed ik Lianne niet echt plezier mee, ze kon het gesprek niet volgen. Ook zijn we in Assen geweest bij een neef en zijn vrouw. Netjes gehaald en teruggebracht. Peter kwam halverwege de week langs en zijn we naar de pannenkoekenboerderij gegaan. Peter moest in Delfzijl zijn dus dat was even leuk.  

Het jaar daarop zei Inge dat ze ook meewilde dus gingen we weer maar nu naar Hees. Peter bracht ons weer en ging weer naar huis. Het jaar daarop ging onze buurjongen Erik mee. 

Het volgend jaar mijn zus Gea, zo ging dat door. Schoonzoon Bas, mijn andere zus. Vrienden van Inge en Bas. Vriendinnen van Lianne. 

Kleine meisjes worden groot en haakten af. Druk met studie, weekendwerk en vriendjes.

Dus bleven mijn zussen en ik over.

Ondertussen waren we weer terecht gekomen in Ansen.

En onze week op de camping werd een seizoen. We hadden ondertussen een oude caravan op de kop getikt. In Mei werd hij op zijn plekje gezet en in September pakten we alles weer in om op vakantie te gaan. Dit deden we een aantal jaren. Oude tec werd een nieuwere caravan, een hobby. Wat een luxe. Een toilet en warm water.

Na een paar jaar konden we de caravan van april tot en met oktober gebruiken. En in de winter hadden we de caravan in de stalling in buurt staan.

Een paar jaar liepen we met het idee om een tweede huisje in de buurt te kopen. Door corona, de huizenmarktgekte en opkoping van campings door de grote bungelowparkjongens stegen de huisjes en chalets torenhoog. Dus wilde je een huisje dan moest je er wel voor zorgen dat de grond volle eigendom was.

Vorig jaar namen we een besluit. Geen huisje of chalet maar een jaarplaats op de camping. We hebben een heerlijk plekje helemaal in de hoek. Voortent in oktober eraf en wintertent erop.

Wat een rijkdom, we kunnen gaan wanneer we willen. 

Maar ook besloten dat we wel nu wat meer ruimte willen hebben.

Vorige week op internet zitten neuzen naar wat er nu te koop is.

En daar stond hij, de caravan die ik twee jaar geleden in de showroom zag staan. Maar te hoog gegrepen.

Gisteren naar Hoogeveen om te kijken wat er te koop is en oriënteren met wat we willen. 

Met wat we willen wisten we wel dus was het een stuk makkelijker met kijken.

Dus daar liepen we, die val af, treinzit, twee bedden, dwarsbed, geen dakraam. Dan wordt de spoeling een stuk dunner.

En opeens, daar staat hij. Naar binnen stappen en eigenlijk verkocht. Deze caravan heeft alles wat we willen. Zou het dan toch lukken. Dus een gesprek aangegaan, leuke deal voor onze Hobby en verkocht. 🥂🍾😍

De rest van de dag liepen we in de wolken. We hebben 'm. 

Volgende maand maken we de Hobby leeg, spullen in de schuurtent, schoonmaken, aan de auto en richting  Hoogeveen