De wereld op zijn kop

Dit jaar begonnen we met een vreugdevol gevoel want dit jaar staat in teken van feestjes. Buiten de verjaardagen om zijn wij ook dit 35 jaar getrouwd en het allerbelangrijkste natuurlijk de komst van onze nieuwe kleinkinderen. Maar het is nu een beetje anders.

In januari gaf LIanne door dat er iets niet pluis was in China. Een levensverwoestende virus. Heel erg maar voor mij was dat een ver van mijn bed show. Dus zei ik dan ook dat ik mij daar wel eens druk over zou maken als het dichterbij komt.

Nou, dat is het dus. 13 maart konden we aangepast de verjaardag van Lois vieren. Met mijn verjaardag was het over. We zouden een dagje uit gaan maar dat was niet meer mogelijk. we zaten in een intelligente lockdown. 

 

Lianne, Erik en Milou konden gelukkig nog op tijd van hun vakantie naar huis komen. Spanje was het namelijk helemaal dicht. En dan zitten we met elkaar in een hele andere wereld. Geen handen schudden,geen geknuffel, met regelmaat je handen wassen. 1.5 mtr. uit elkaar blijven en niet meer zonder reden naar buiten.
Dat betekende voor ons dat het weekendje Efteling met ons gezin voor onze trouwdag uitgesteld werd.De caravan blijft in de stalling omdat het sanitair gesloten is en verder ook alles dicht. Met daarbij, het is niet noodzakelijk. Peter werkt thuis en gaat 1 dag in de week naar de zaak om de dingen te doen die thuis niet kunnen. Mijn praktijk is voor onbepaalde tijd dicht. Niet meer oppassen. Een keer in de week boodschappen halen. Voor vertrek handen wassen, flesje met desinfecterende gel mee. Ik heb altijd het gevoel dat ik dan een oorlogzone in ga. Ben dan ook altijd weer blij dat ik weer thuis ben. Alleen lopen met de honden, doe ik ook liever omdat je zo makkelijk de afstand van 1.5 mtr. vergeet. Maar het ergste vind ik dat we de kinderen en kleinkinderen niet gewoon kunnen kroelen en knuffelen. Maar het heeft ook voordelen. De lucht die we inademen is schoner, op sommige plekken in de wereld is er geen smok. Ik ben klaar met mijn opleiding. We kunnen genieten van het prachtige weer. Dus ook van de prachtige lente die we hebben, alles bloeit en groeit zo mooi.
Buiten het feit dat ik mijn werk nu wel gaat missen verveel ik mij geen moment. Het is wel saai zo'n lege agenda.

En nu....Lianne is over een paar dagen uitgerekend dus de baby kan elk moment geboren worden. En ook bij Inge schiet het op. 38 weken nu. En dat gaat nu allemaal zo anders. Normaal gesproken zouden we om de laatste loodjes leuk te maken dingen ondernemen, zoals naar een terras op het strand, ergens hightea etc. Vorige week hebben we wel een middag met elkaar gehad. Omdat het mooi weer is konden Inge en Lianne hierheen komen. Aan de tafel buiten met gepaste afstand hebben we heerlijk taart, chocolade en thee genuttigd. En lekker kunnen bijkletsen. Is wel 100x leuker dan via app, videobellen of wat dan ook.
Vanaf deze week hebben we zo dat de kleinkinderen gewoon mag lopen bij ons alleen blijven nog even de handkusjes. De grote mensen blijven nog wel op gepaste afstand.
En dan straks de kraamtijd. Geen kroel en knuffel, niet met de dochters en ook niet met de nieuwe kleinkinderen. Maakt mij verdrietig maar is niet anders. Ik zou ook niet op mijn geweten willen hebben dat ze door dommigheid van mijn kant in de problemen komen.

Deze week zijn er wel wat veranderingen. De basisscholen zijn aangepast open. En iedereen kan weer naar de kapper, nagelstudio (lekker belangrijk!) en fysio etc. mogen ook weer voorzichtig beginnen. Ik dus ook, maar.... mijn praktijk is aan huis. Ik heb iedereen buiten de deur gehouden op familie na en dan nu de deur weer open zetten met in mijn achterhoofd dat er nog van alles op de stapel ligt. En dan bedoel ik de aankomende bevallingen. De kleinkinderen komen dan waarschijnlijk hier in huis en ik wil gewoon niet het risico lopen dat Peter of ik in het minste geval verkouden worden. Dus heb ik besloten dat een maandje meer ook niet erg is. Dus mijn deuren gaan half juni pas open. Dan is er ook meer duidelijkheid.

 

 

Ondertussen ben ik ijverig bezig met het opzetten van een webshop met bijzondere sokken en babykleding.

Om wat op de site te kunnen zetten heb je spullen nodig. En is dit nou niet de meest fantastische tijd om hier mee bezig te zijn?

Dus nogmaals, vervelen doe ik mij niet. Ook gezellig dat Peter thuis werkt. Hij heeft zijn kantoortje boven en komt gezellig samen met mij lunchen. Ook niet verkeert is dat hij koken leuk vindt. En ik niet. Win win situatie 

Hoe het allemaal verder gaat is koffiedik kijken. Kunnen we in augustus wel met vakantie naar het buitenland? Of wordt het wintersport? Ze hadden het er zelfs over dat Sinterklaas dit jaar waarschijnlijk niet ingehaald kan worden. Ach, we hebben ons er maar bij neergelegd. Je kan je er druk over maken maar brengt je nergens. We genieten nu meer van ons huis. Er worden dingen nu gedaan waar we normaal gesproken geen tijd voor hadden. Het is lekker geordend en opgeruimd. 

 

Gisteren is geweest, morgen moet nog komen maar vandaag heb je in de hand. Maak er wat van. We moeten niet kijken wat allemaal niet kan maar wat we wel kunnen doen. Even wonden likken en dooorrrrr.