Zeg nooit nooit

Een tijdje geleden had ik besloten om met het eten van Kai niet meer te rommelen. Het gaat goed dus houden zo.

Maar dan gaat het opeens niet meer zo goed. De ontlasting was niet waterdun maar ook niet stevig. En vorige week ging hij dertien keer hurken.

En dan komt er ook nig bij dat hij niet aankomt. Sterker, hij is nog meer afgevallen. En is nu echt te licht. Nog meer geven??

Als het goed werkt dan is het even slikken maar dan moet het maar. Maar we gaven per dag nu veel meer uit aan eten voor Kai dan voor ons samen. En dan overdrijf ik niet want dan praat ik over 8.25 euro per dag.

Gisteren een mail gestuurd naar twee fabricanten die speciaal voer produceren voor probleemgevallen zoals Kai.

Eén van de fabricanten had vanmorgen al gereageerd. Wat volgde was een fijne mailwisseling met tips en ideeën.  Het bijzondere was dat iemand anders vroeg of het misschien op zo'n manier ging en dat het een naam heeft. Met andere woorden. Kai is geen uitzondering. Er zijn meer honden met ditzelfde probleem. 

Dit is een stukje uit de mail

Als u met Kai gaat wandelen, begint hij dan met vaste ontlasting en wordt het daarna dunner? Dit kan weleens te maken hebben met "positieve" stress. Hij kan tijdens een wandeling bijvoorbeeld zo opgewonden raken dat dit effect heeft op zijn darmen. Dan zie je vaak dat een hond niet de tijd neemt om in 1 keer goed uit te poepen en dat de ontlasting naar mate de wandeling vordert dunner wordt.

Nu heb ik contact opgenomen met de dierenarts en in overleg nu 6 weken lang speciaal voer. Kijken hoe dit uitpakt. Ik hoop zo dat dit werkt.

Na 6 weken kunnen we er voor kiezen om te gaan elimineren. Dat betekend dat er telkens voor een tijdje wat gewoon voer bij het speciale voer te doen.  En dan kijken hoe hij daarop reageert. Daardoor kan je dus kijken welk voedingsmiddel het probleem geeft. Ook al is dat nog erg lastig.

Ook kunnen wij ervoor kiezen om gewoon daarmee verder te gaan. Het is een volledige voeding , hij krijgt alles binnen.

Ik vind het megaspannend. Vanavond gestart. Morgen kijken met wandelen wat er gebeurt. Ook al is het dun, we moeten toch doorgaan en het een kans geven.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb