Als de kat van huis is....

Onze katten hebben bij ons een eigen kamer. In die kamer hangen vier houten boxen aan de muur trapsgewijs. Daar kunnen ze in en op zitten. Aan de andere muur hangen krabplanken zodat ze naar boven kunnen klimmen maar ook hun nagels scherpen. Ze hebben koel stromend water. Twee grote toiletten en 's avonds krijgen ze hun eten voorgeschoteld. Dus aan luxe geen gebrek. Daar staat tegenover dat ze 's nachts daarin opgesloten zitten. Vier katten in de slaapkamer is geen optie. Hebben we geprobeerd maar dat was geen succes. Zijn nachtdieren he! En wij niet.

Waar ik niks aan kan veranderen is het weer. Afgelopen dagen was het enorm warm. Tot vrijdag viel het boven nog wel mee maar na vrijdag was het ook daar niet meer lekker. Overdag beneden is geen probleem, houden we gewoon de schuifpui dicht. Maar 's nachts wil ik ze toch erg graag in hun eigen paleisje kwijt. De oplossing ligt voor de hand zou je zeggen. Het raam een stukje verder open. Zover dat er wel frisse lucht inkomt maar dat zij er niet uit kunnen. Zo geschiedde het. 

 

 

Vanmorgen ging om half zes de deurbel. Staat onze buurvrouw voor de deur met 1 van onze katten, Floyd. Huh!!

Meneertje is dus toch via het raam naar buiten geslopen en wist waarschijnlijk na thuiskomst niet meer welk raam het was, dat krijg je als je iets te ver in het glaasjes kijkt. Dus is hij bij de buren naar binnen gegaan. Buurmeisje schrok natuurlijk, staat er opeens een minileeuwtje in je kamer klagelijk te miauwen. 

Toen ik in de kattenkamer kwam miste ik nog een kat, Muisje. Die was dus ook de bloemetjes aan het buiten zetten.

De katten die binnen waren in onze slaapkamer, het raam van de kattenkamer wat verder open in de hoop dat ze daar weer doorheen zou komen.

Ik ben ook even de tuin ingegaan om daarvandaan op het dak te kijken. Maar al gauw was ook Muis weer thuis. Allemaal weer in hun kamer. Raam weer vergrendeld en de deur gesloten.

We konden weer verder slapen.

Dit was leuk geprobeerd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb