Feestmaand met spanningsboog

En zo zijn we alweer aan het einde van het jaar. Tijd vliegt. Toen ik 16 jaar was werkte ik in de vakantie in een bejaardenhuis. Mijn taak was schoonmaken. Helpen in de huishouding en keuken. Maar ook werd er tijd vrij gemaakt om bij mensen een praatje te maken of met een bewoner een ommetje te maken. Dat kon toen nog.

Ik vond het heerlijk om met oudere mensen te werken. De verhalen van hun leven. De veranderingen die ze hebben meegemaakt. De komst van de auto, televisie, wasmachine, stofzuiger etc. Ook de oorlog was een onderwerp die veel te sprake kwam. En ik hing aan hun lippen.

Wat heel vaak tegen mij werd verteld was "je bent nog zo lekker jong, geniet er maar van, de tijd gaat zo snel, voordat je het weet zit je ook hier. Naar mate je ouder wordt gaat de tijd sneller". Mijn gedachte was dan ook altijd dat je er toch zelf bij ben. En deed dat af met onzin.  En soms kon voor mij de tijd niet snel genoeg gaan.

Bij de geboorte van Inge zeiden mensen ook weer "geniet er maar van, voor dat je het weet gaan ze de deur uit". 

Met vier jaar naar school. Geniet ervan want als ze eenmaal op school zitten gaat het zo snel.

Tropenjaren waren het. De zorg, weinig slaap, ziektes, zorgen. Niet alleen kommer en kwel want ik kan ook terug kijken naar heel veel leuke momenten maar doordat ik er vaak alleen voor stond omdat Peter geregeld voor zijn werk weg moest vond ik het soms best zwaar. 

Maar..... de mensen hadden gelijk. Naar mate je ouder word gaat de tijd steeds sneller. Vond je de zomervakantie eindeloos, nu vliegt het voorbij. Zo heb je een nieuw jaar en zo haal je de kerstballen weer tevoorschijn.

En wat een jaar hebben we gehad. Dat kon ik aan het begin niet bedenken. 

Het nieuws dat we weer Opa en Oma werden eind September, begin oktober. Daardoor gelijk vakanties aangepast omdat ik rond die tijd wel in de buurt wilde zijn.

Onze Saartje die niet meer thuiskwam, dodelijk ongerust zijn, alles in werking gesteld en uiteindelijk dat ik ze weer in armen kon sluiten.

In de zomer het nieuws krijgen dat we nog een keertje Opa en Oma worden en dan eind april, begin mei. Kon ik het al van Inge niet bedenken, dan zeker niet van Lianne. Wat een feest en wat een rijkdom.

Dus hebben de zusje drie maanden samen zwanger gelopen. Inge aan het eind en Lianne aan het begin.

Ariel had het prima naar haar zin dus zag de noodzaak niet om te komen. Deze stressmuts bleef koelbloedig maar ooo, wat maakte ik mij druk. Mag het allemaal maar goed gaan. De opluchting was dan ook enorm toen onze tweede kleindochter het levenslicht zag.

Toen was er ook tijd om even een weekje op vakantie te gaan. Waren we echt allebei wel aan toe.

Een week later kwam Lianne in het ziekenhuis terecht door een nierbekkenontsteking. Gelukkig is ze nu weer thuis om verder te herstellen en is alles goed met de baby, maar spannend en onrustig was het wel.

Dus kan ik wel zeggen dat het een prachtig jaar was met mooie berichten en vooral ook veel spannende tijden met goede afloop.

En dan ook nog een jaar van cupido. Onze vrijgezellige zwager is nu nog gezelliger samen met vriendin Joyce. Heerlijk om te zien hoe blij ze met elkaar zijn. Ook de jongste van mijn ene zus is getroffen door de pijl van liefde. En bouwt samen een toekomst op.

 

Nu dus de laatste maand, vandaag sinterklaasfeest. Wij doen er dit jaar niets aan, Lois en zeker Ariel zijn nog erg klein al zingt Lois al liedjes mee over Klaasje. Maar door de kraamtijd is ze al overspoelt met cadeautjes dus maken we haar maar niet nog gekker.

Ik ben vandaag aan huis gekluisterd omdat er haardhout geleverd wordt. Dat is nou een mooi gelegenheid om de kerstspullen neer te zetten. De ladder van buiten gehaald en met veel moeite in het berghok gezet. Dus hup, de vliering op voor de kerstboom, kerstman en de versieringen.

En toen viel het kwartje, begin dit jaar hebben we alle kerstspullen verhuist naar de garage die wij huren. Dus gaat het hiermee ook niet zoals ik het had bedacht. 

De kerstboom komt weer in huis, de lichtjes gaan weer aan om de donkere dagen mooier te maken. Er worden weer plannen gemaakt om de kerstdagen te vieren. En vol verwachting het nieuwe jaar in. Ik heb er zin in. Plannen en verwachtingen genoeg.

 

Ik wens iedereen een heerlijke maand en vooral een gezond en gelukkig 2018.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb