SS Rotterdam

In december hadden we het diner op de ss Rotterdam. Super natuurlijk. Zo mooi om daar ’s avonds te zijn. De boot is prachtig verlicht en je ziet de skyline van Rotterdam. Echt geweldig.
We hadden een walking diner en we vroegen ons af wat dat inhield. Lopend buffet? Of wandel je tussen elk gerecht? Nou…we weten het nu hoor.

We kwamen binnen en kregen een glas champagne, niet verkeerd. Daarna kwam er een hapje, een schoteltje met drie stukjes zalm en ietsje sla. Maar omdat ik glutenvrij moet eten hadden ze zich helemaal uitgeleefd. Ik kreeg een streepje gepureerde wortel met een stukje sla. Huh, wat is er mis met zalm? Misschien de kruiden, laat je die toch weg? Maar goed, opgegeten en doorrr.

Het volgende wat kwam was voor iedereen een plakje beenham(?) met wat groente en rook erg lekker. Mijn verrassing was een plak roomkaas met basilicumsaus en een half tomaatje. Smaakte echt helemaal nergens naar. Maar….doorrrr.

Ondertussen waren we er achter gekomen dat aan tafel zitten er niet bij zat dus ik koos er voor om dan toch ergens aan een salontafeltje te zitten.

En daar kwam de volgende ronde, stukjes biefstuk of iets andersvlees met iets van groente en aardappelkroketje. Ik kreeg een groentetaartje met iets ondefinieerbaars wat overigens wel lekker was. Voor de zekerheid hebben ze de biefstuk maar weggelaten. Waren we nu gewoon daar gaan eten had ik er wat van gezegd maar het was een kippenhok en jonge bediening en daarnaast, je bent al een uitzondering, daar wil je ook nog eens niet de nadruk opleggen. Maar ondertussen kreeg ik toch echt wel een beetje honger. Maar ademhalen en doorrr.

De volgende rond was een soepje in een glas. Was superlekker, had ik wel een flinke kom van gelust maar het ga mij te ver om een kom te vragen en ik had mij er ondertussen bij neergelegd en heeft mij voor de volgende dag een flink stuk biefstuk beloofd.

 

En ja hoor, daar kwamen de schoteltjes weer. Voor iedereen een chocoladetaartje en voor mij twee flinterdunne brownieplakjes. Je gaat haast denken dat ik iets enorm fout heb gedaan en nu mijn straf krijg. Nu ben ik niet dol op brownie maar ondertussen had ik nu echt wel een groot stuk gelust. Maar helaas, zat er niet in. Het werd nu echt zelfs lachwekkend.
Maar doorrrr.
Als slotstuk kreeg iedereen sorbetijs met limocheli. En ik kreeg als slotstuk de topper van de avond, drie stukjes aardbei met 4 tumtummetjes. Ik kreeg tranen van ontroering. Wat hadden ze hier op uitgesloofd. En wat is er mis met sorbetijs? Dat is nou net ijs waar heel weinig mis mee kan gaan.
Maar ik was erg blij dat we weer naar huis gingen. ETEN!!!!!
Even voor de duidelijkheid, ook al is het wat lastiger bij een grote groep maar je kan echt wel meer doen als iemand glutenvrij moet eten. Zalm is al lekker op zich dus hoef je er niets mee te doen en is glutenvrij. Er is ook wel wat meer te verzinnen als een plak kaas. Biefstuk is ook glutenvrij, beetje zout en peper en ik ben al heel gelukkig. Ietsje grotere plakjes brownie is toch niet zo erg? En jongens, tumtum met 3 stukjes aardbei? Doe eens gek en doe 3 aardbeien en sorbetijs.

 

 

En dan nu, een feestje door een ander gegeven. Moet ik het probleem bij hun leggen of ss Rotterdam op het matje roepen? Want eerlijk, hier kunnen ze niet mee weg komen. Dus dan toch maar contact gezocht met SS Rotterdam met dit verhaal. Na een week kreeg ik een reactie met het verzoek of de manager mij mag bellen om dit te kunnen bespreken. Graag zelfs.
De maandag erop werd ik inderdaad gebeld en hadden we een goed gesprek. Excuses en om te laten zien dat ze het wel kunnen mogen we op een dag die ik wil, langskomen voor een lunch op hun kosten.

En de dag was vandaag. Om half twee hadden we een tafeltje. 

Een tafeltje bij het raam met uitzicht op Rotterdam. Bij binnenkomst was het wel even vreemd. Hoe zeg je dat je even gratis komt lunchen maar toen ik mijn naam vertelde was het al duidelijk en werden we gelijk naar ons tafeltje geleidt. Met een glas wijn en allebei heerlijk eten was het een feestje. Niets was te gek. Als afsluiter een kop koffie en glas thee. Goed geregeld en ik kon alles kiezen. Zij maakten de aanpassingen. Tot slot kreeg ik ook nog een aandenken mee.

Zo willen we nog wel vaker aanschuiven.

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb