Vakantieplannen

 

Dit jaar was de planning om naar Schotland op vakantie te gaan.

Maar dan moet je vroegtijdig een ticket boeken. Tja, als het dan veel regent? Want dat wil wel eens in dat land. Nee, we durfden dat niet aan. Misschien een keer voor een week in een huisje maar niet drie weken met de caravan.

Nee, dan maar naar Noorwegen. We willen namelijk naar een rustig land omdat we dit jaar in het hoogseizoen vakantie hebben ivm de zwangerschap van Inge. En wat blijkt, het is inderdaad een flutzomer. Een paar dagen heul heet en een aantal dagen regen. Dus ook maar niet naar Noorwegen. Ben je daar en valt het weer tegen ga je niet alsnog naar het zuiden.

Wat nu. Oostenrijk. Maar met een weekendje Drenthe wisten we weer hoe het is om in het hoogseizoen op vakantie te gaan.

Ik vind kinderen lief en leuk hoor maar dan wel de kinderen die iets van opvoeding hebben gehad. Een paar jaar geleden waren we in Italië in het hoogseizoen. Met heel veel gezinnen (uit Nederland). Het leek net of met het beginnen van de vakantie gestopt was met corrigeren. Zo hadden ze een wedstrijd wie het hardst kon gillen. Leuk, maar na drie dagen was de winnaar toch wel eens bekend? Er was geen ouder die de kinderen er op wezen dat nog meer mensen op de camping stonden.

Peter en ik keken elkaar aan en beloofde elkaar dat we niet meer in het hoogseizoen op vakantie hoeven. Ook dit jaar was de planning om in September te gaan. Lekker rustig en meestal het mooiste weer (tegenwoordig). Maar in september wil ik thuis zijn. Leuke dingen doen met dochterlief om de laatste loodjes wat lichter te maken.

Frankrijk is op dit moment vol en verder naar beneden is het iets te warm.
Dus we doen het dit jaar anders. We hebben ipv de caravan een huisje. In Nederland. Dit huisje heeft een omheinde tuin waardoor de honden vrij rond kunnen lopen. Het huisje staat aan het water met terras en uitzicht op de natuur, ik zie mij al zitten met een glas koude rosé. Grote woonkamer en drie slaapkamers. Goede wifiontvangst dus kunnen we met minder weer een film bekijken. Bij het huis zijn twee fietsen inbegrepen. Dat is mooi want in de buurt is er van alles te doen. Ik heb iets van driehonderd boeken op mijn reader en natuurlijk ook wol en naald. Mijn eigen lieve kok kan zich uitleven in de keuken. Ik hoop op drie zonovergoten weken maar is het minder maakt het niet zo uit. We zitten droog. Nu kijken we allebei uit naar onze vakantie.

 


Lekker thuis.