Feesie

 

 

Eén dag in de week staat in teken van drie kleindochters. Ons moppie Lois had ik toen ze baby was, de ene week één dag en de andere week twee dagen. En ik merkte al snel dat ik het best zwaar vond om het twee dagen in de week te doen. En niet alleen zwaar. Ik genoot van die ene dag maar de tweede dag vond ik een inbreuk op mijn tijd. Klinkt misschien wel zwaar maar ik merkte gewoon dat ik er niet zoveel zin in had om weer de zorg en ongerustheid van zo'n kleintje te hebben. Ik hang erg aan mijn eigen indeling van de dag. Eén dag was voor haar, de andere dagen weer voor mijzelf. Daarnaast heb ik ook mijn eigen werk. Oppassen betekent een kruis door die dag, geen afspraken.

Het was telkens een dag met een sterretje. Kroelen en knuffelen. En de wereld weer zien door de ogen van zo'n hummeltje.

Met de komst van Pretletter Ariel was het weer even over. Inge had tijdelijk geen werk en kon dus zelf de zorg op zich nemen. Maar na een 3 kwart jaar kon ze weer aan de slag.

Een half jaar later kwam zonnestraaltje Milou. En natuurlijk wilde ik weer één dag heerlijk OppasOma zijn. Maar....1 dag.

Ze mochten onderling uitvechten welke dag het zou worden al gaf ik ze wel de tip mee om de maandag en vrijdag niet te doen. Vanaf mei gaat de caravan weer naar Drenthe en ik wil de vrijheid hebben om daar een lang weekend naar toe te kunnen.

Het werd dus donderdag en dan ook dus alledrie. Velen verklaarden mij voor gek. Maar ik zie dit als investeren. En ik geef toe dat ik erg slecht ben in het vooruit kijken. In mijn hoofd heb ik het wel helemaal bedacht maar je moet maar afwachten of dat ook zo uitpakt. Maar Lois gaat op donderdagmiddag naar de peuterspeelzaal, Milou is niet de hele dag bij me door de continudiensten van haar Papa dus alleen Ariel is de hele dag onder mijn vleugels. 

Toen ik weer wat meer energie had (door het ziek zijn) kwam Milou en de dag voordat we op vakantie gingen kwamen ook Lois en Ariel.

En ik geef gelijk toe dat het best aanpoten was. Je moet dan toch met elkaar even de draai vinden. Lois die net een beetje zindelijk werd dus heul vaak naar de wc wilde. Maar de honden zitten in de hal omdat Kai zo gek is op de kleintjes zodat hij ze ondersteboven loopt en graag mee wilt spelen. Ook hij doet  net als Milou en Ariel graag het speelgoed in zijn mond maar komt meestal niet goed weer uit zijn mond.
Dus wilde ze naar boven maar ik kan niet de twee kleintjes alleen beneden laten. Dus na flink wat aandringen en leuk verkopen wilde ze ook wel op het potje.

Milou had flessen melk en uitgerekend met het geven van de fles moest er geplast worden of viel Ariel etc. Aaaaa. Maar gek genoeg, als je het een beetje loslaat, gaat het vanzelf. Ariel werd bij mij in haar kinderstoel gezet met een stukje liga. Netflix is een werelduitkomst en potje stond op een strategisch plekje.

Na de vakantie was er telkens wat waardoor de kinderen nooit een hele dag bij mij waren.

Tot gisteren....

Onze woonkamer bestaat uit twee delen. Een boven en een benedengedeelte. Beneden had ik een groot kleed gelegd met allerlei speelgoed daardoor ontstond er een grote box. Voor Lois een poppenledikantje met popje en met een koffertje met poppenkleertjes, sokjes en luiertjes. Duplo en babyspeelgoed. Een waar kinderparadijs. Potje stond ook weer klaar. Drie kinderstoelen aan de tafel dus ik was er klaar voor.
Om kwart voor acht kwam Milou, dus lekker kroelmomentje voordat de anderen kwamen. Een uur later Lois en Ariel.

Het werd een dag met een sterretje. Zo klein als ze zijn, ze zochten elkaar op. Zeker Ariel en Milou. En dat was nog het meeste dat het een speenuitwisseling was. Ze waren zo lief voor elkaar en indirect dis ook voor mij. En de dag vloog voorbij. Milou sliep in haar wagen in de bijkeuken waardoor de anderen niet stil hoefde te zijn (boven in het ledikantje was geen optie omdat ik beneden wilde blijven), donker en stil.

Ariel sliep een korte tijd later in haar wagen in de bovengedeelte waardoor ik qualitytime had met Lois.

Milou werd om half drie opgehaald. Daarna gingen we boodschappen halen. Ook stond de kinderboerderij op de planning maar Lois was vlak voor de ingang in slaap gevallen. Bij thuiskomst sliep Lois nog dus had ik even tijd voor Ariel, heerlijk.

Al vrij snel kwam Inge waardoor ik met de honden weg kon. Inge bleef met de meisjes bij ons eten en daarna was het dik feest. Ze mochten in bad. Lekker warm water met lekker veel sop. Dikke pret. Daarna stoeien met Opa en Oma op het grote bed.

Om 19.30 gingen ze naar huis en keerde de rust weer terug.

Wat een rijkdom en wat ben ik een bevoorrecht mens.

Maak jouw eigen website met JouwWeb