Corona

We zijn al weer maanden in de ban van covid-19 oftewel het coronavirus. De grootste piek hebben we gelukkig alweer gehad waardoor er weer meer dingen mogen. En toch...hou ik mijn hart vast. geef je de mensheid een vinger....

Ondertussen maken wij ons (net als vele anderen) ons nuttig in en om het huis. Het huisje in de tuin is nu weer gezellig gemaakt met een omheining met daaraan geraniumbakken. Dus we zitten letterlijk deze tijd achter de geraniums.

 

 

De eetkamertafel is helemaal kaal gemaakt en opnieuw in de lak.

En we hebben weer een mooi terras. Doordat wij in een gebied wonen waar vroeger moeras was, verzakt het het behoorlijk. Daardoor kunnen we om de aantal jaren de boel weer ophogen. Is niet zo handig omdat we met het zand door het huis moeten aangezien we achter het huis een flinke sloot hebben en we hebben in huis ook nog eens te maken met hoogteverschil. 

Dus kwam de volgende uitdaging. Hoe kunnen we het zo maken dat het wel verzakt maar dat we er geen last van hebben. En zo ontstond bij ons een plannetje. Peter heeft gebruik gemaakt van de fundering van ons huis. Daar rusten aardig wat balken op en de rest is met metaal en hout een soort van geheid. Nu hebben we dus een heerlijk terras en kunnen we ook weer normaal uit huis stappen, is het hoogteverschil haast niets. Heel erg handig voor ons maar ook voor de kleinkinderen.

Ook hebben we nu in de voortuin een hekje en aan weerskanten een haag van coniferen. Hierdoor kunnen honden en kleinkinderen niet zomaar de straat op rennen. En Kai heeft heerlijk buiten kunnen liggen toen het warm was.

Het is allemaal niet leuk, het is verschrikkelijk naar dat mensen erg ziek worden en sommigen er zelfs aan overlijden. Maar ondertussen worden er in huis dingen aangepakt waar we anders ook dit jaar niet aan toe waren gekomen. Daarnaast hebben we weer fantastisch weer. Voor iedereen wat wils. Zalig temperatuur, 's nachts regen en voor de hitteliefhebbers ook af en toe wat pieken. De meesten onder ons leven buiten. Dus daarmee mogen we niet klagen.

We weten nog niet hoe het verder gaat, wel houden we allemaal rekening met een tweede golf. niet zozeer of hij komt maar meer wanneer.

We zien wel.

De maand augustus staat in teken van de de laatste loodjes voor de verhuizing van Lianne en Erik met de kids en September de trouwerij van Zwager en Schoonzus. Daarmee komt er een einde aan de rollercoaster waar we al vanaf mei inzitten en hebben we twee heerlijke vakantieweken voor de boeg.

Maak jouw eigen website met JouwWeb