Horretor

 

Horren en familie Bijl gaan al heel wat jaren niet samen.

We hebben in onze huizen rolhoren, hordeuren en allerlei  soorten vliegergordijnen gehad maar geen eentje had een lang leven.

En dat kwam met name door onze diertjes. Bij de hordeuren werd een weg gezocht onder de deur door of werd het geprobeerd om door middel van hun fijne scherpe nageltjes er een gat in te krijgen.

De hordeuren werden gebruikt als spelletje. Wie het eerste bovenin kon komen. Nou..dat lukte hoor. Maar dat liet ook zo zijn sporen na. Er zijn er tal vervangen. Tot we toch maar weer ons heil in iets anders zochten. Dat werd de tijdperk vliegergordijnen. Van touw, kraaltjes, plastic enz.

 

Wij hadden ruzie met de slierten. Of je werd half opgehangen, of het dienblad zat er in verstrikt waardoor de glazen op de grond belanden. Met het gevolg dat de slierten bij elkaar gebonden werden waardoor het zijn doel miste. De vliegen, muggen en wespen waren daar maar wat blij mee.

Vorig jaar werd bij ons de schuifpui geplaatst. Bij het bestellen konden we ook een vliegerhor geïntrigeerd in de pui mee kopen. Hartstikke mooi en superhandig. We keken elkaar aan en zeiden allebei..Neee.

Maar wat dan. Doordat we dit jaar weer een zeer warme zomer hebben was de pui vaak open en hadden de vliegen en muggen vrij spel. 

En met het lopen met Kai kreeg ik een briljant idee. Dat heb ik trouwens vaak met het wandelen. opeens valt dan het kwartje.

Ik wilde zo'n lamp die je ook bij slagerijen en zo zag. Zo'n grote. een kleintje hebben we wel op de vakantie gehad. Gaf leuk licht maar daar bleef het dan ook bij. Nee, een grote waardoor ze er niet omheen kunnen.

Gelijk eens op internet gekeken wat er zo te koop is. Daar was ook eentje bij die 30x40 was en goede resenties  had. Dus maar gokken dat het de beste keuze is.

En dat is het. s'Avonds komen best wat muggen bij ons binnen en de volgende ochtend zijn ze gecremeerd. Bij de vliegen ligt het nog een beetje anders. Heel veel sneuvelen en dat maakt ook best een herrie maar ook aardig wat die er gewoon maling aan hebben. Die helpen we dan maar handmatig met de ouderwetse vliegenmepper. Die dan nog over zijn , zijn voor de poezen.

Als ik het zo even teruglees klinkt het best luguber. Maar echt, elke bij, wesp, waterjuf, libelle en spinnen worden door mij buiten gezet. Weer terug in hun habitat, maar binnen is het de mijne en duld ik geen ongenode gasten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb