Kai, ons poepie

26 januari was ik ten einde raad betreft de diarreeklachten van Kai. Al vier jaar zijn we bezig om zijn darmen gezond te krijgen. Als pup van een half begon het met spuitpoep toen we langzaam van voer moesten veranderen. Zo hebben we in een paar weken verschillende artsen gezien die allemaal goedbedoelde ideeën hadden maar niets hielp. En was ik ook snel klaar met de verschillende medicatie en antibiotica. Door tips van yvette stapte we over op kvv (vers vlees) en waarachtig keutels. Maar....we kwamen er snel achter dat maar één merk goed ging en geen vis en pens. Als mensen goedbedoeld hem een snackie gaf was het de volgende wandeling bingo.
Dus kreeg hij ter ondersteuning tabletten op natuurlijke basis. Werkte redelijk.
En zo tobte we voort. Toch weer wat anders proberen, in de vakantie vlees van de slager 🤔. Alles was met redelijk resultaat.

Tot het verse vlees ook niet meer ging. De fabrikant had de samenstelling verbeterd. Goed voor andere honden maar niet voor Kai. Was weer hopeloos. En ik werd moedeloos.

Maar we hadden nog een troef. Blikvoer
Dat ging goed, niet fantastisch maar goed genoeg. Maar hij viel af en na een tijdje werd zijn poep dunner. Om hem niet verder te laten afvallen gaven we hem meer blikvoer. Geen goedkoop geintje maar als het helpt!?!

Maar het hielp niet. Ipv dat hij aankwam ging hij alleen maar meer poepen, werd zijn poep alsmaar dunner en viel nog meer af.

Ik wist het niet meer. Wat nog te doen. Zo ben ik zondagavond de 26e een mail gaan schrijven naar twee gerenommeerde fabrikanten die ook gespecialiseerd zijn op klachten en ziektes.

Van Royal Canin kreeg ik de volgende dag een lieve mail terug. Een mail met allerlei tips die wij natuurlijk allemaal al hadden geprobeerd maar ze namen de tijd om ons te helpen. Wat volgde was een leuk mailswisseling met als resultaat dat Kai al weken geen diarree heeft gehad en ruim 2 kilo is aangekomen. Het is zo fijn om te zien hoe hij opknapt. Hij wist niet beter of hij had pijn in zijn darmen. Nu niet meer en heeft weer tijd om te spelen en ondeugend zijn. En ik loop met een gezonde, vrolijke, dartelende hond rond. Zelfs het bruine vlekje bij zijn rechteroog wordt minder. Wat voer toch maar kan doen.

Van Hill's dierenvoer hebben we tot op heden niets vernomen. Ik vind dat een slechte service en heb dat ook aan hun doorgegeven. Ik was echt ten einde raad. Had dat ook zo aan hun doorgegeven. Ze hadden mij misschien niet kunnen helpen maar geef dat even door. Kleine moeite. Geen warme douche voor hun.

Maak jouw eigen website met JouwWeb