Duiventil

 

We hebben al een aantal jaren zonnepanelen op het dak. Laten we nu ook al een aantal prachtige zonnige jaren hebben gehad. Vorig jaar vonden een paar duiven het ook fantastisch. En geef ze eens ongelijk. Bij regen lekker droog, in de winter lekker warm. Dit jaar waren meer duiven op hetzelfde idee gekomen. Daarmee werd het voor ons minder leuk. Ze kropen er allemaal lekker onder. Sleepten het halve park aan takjes mee om hun onderkomen wat comfortabeler te maken. Ze hadden maar wat druk met hun verbouwing. Zongen samen het hoogste lied. En net als de bouwvakkers begonnen ze bij dag en dauw.

Nu is de lente al vroeg dit jaar dus zijn ze al eerder begonnen met het realiseren van de babykamer.

Het werd dus echt een beetje te gek. Hoop herrie, ruimden hun troep niet op en opvoeden, ho maar.

Dus ze moeten weg.

We hebben een park achter ons huis met prachtige bomen en schuilplekjes.

Gisteren is een bedrijf gekomen die rondom de panelen roosters heeft geplaatst.

En toen was het stil.

Vanmorgen zaten 5 duiven op het dak met ?? op hun hoofd. Ze snapten er helemaal niks van. Ze liepen een beetje heen en weer. Het zal nog wel een paar dagen duren maar ze zullen het snel opgeven.

We hadden op internet opgezocht of meerdere mensen last hadden van vogels onder de panelen. En dat was dus best veel. En ook dat ze heel veel kunnen aanrichten. Ze bijten de bedrading kapot, door de takken kan er oververhitting ontstaan. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme vieze poep die ze achter laten.

Om de roosters te kunnen plaatsen moet het voor het broedseizoen zijn dus we waren heel blij dat we vroeg genoeg waren want echt, om elke dag rond zes uur gewekt te worden gaat echt heel vervelend worden.

Deze troep zat niet onder onze panelen maar dit treffen ze dus wel aan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb