Oeps, I dit it again

 

Drie weken gelden kreeg ik last van mijn rug. Zoveel last dat ik niet goed kon slapen dus dan maar even naar de fysio. Was niet overbodig. Een gekantelde rib en een verschoven wervel. Na wat trekken en duwen stond alles weer op z'n plek en kon ik weer ademhalen. 

Maar dat gaf mij wel een deuk in mijn weerstand dus hoppa, ik werd verkouden. Dat leverde een ritje naar de teststraat. Dezelfde dag ook al de uitslag, negatief. Met alle coronagebeurtenissen vergeet je dat je ook nog gewoon de griep kan krijgen. Met het gevolg, uitzieken. Verkoudheid verdween maar niet de vermoeidheid.

En niet zomaar vermoeid. Laat ik het zo zeggen, de bank was mijn beste vriend. Het is ook moeilijk om uit te leggen hoe verschrikkelijk moe. Het plaatje geeft wel een beetje aan. Niets blijft hangen in je hoofd. Alles is vermoeiend. Douchen is een slijtageslag. Met de honden lopen een opgave al was het wel lekker om even buiten te zijn. Tv te druk. Het is dan net of je gehuld ben in mist. En dat is naar.

Zeker als je na een dikke week nog steeds zoooo moe bent.

De meest ideeën komen bij mij op onder het lopen. Zo zag ik opeens ook het patroon van mijn mist. Ik herkende het. Heb ik vaker gehad. en opeens 💡.

Ik ben allergisch voor koemelkeiwit, komt bij volwassenen weinig voor. I am the lucky one. De laatste jaren kon ik wel iets verdragen. Maar doordat ik nu geen weerstand meer had stak het weer de kop op. En misschoen al eerder maar kon ik het wel aan. Dus, baat het niet dan schaadt het niet. Even alle melkproducten verbannen. De draad weer oppakken . Het duurt drie dagen om te merken dat het werkt. En waarachtig, na twee dagen trok de mist op en de derde dag was het weg. Niet de vermoeidheid, maar anders. Deze vermoeidheid heeft weer te maken met andere dingen zoals herstellen van de griep, Hashimoto en Fibromyalgie. Daar kan ik ondertussen wel wat mee. kwestie van aanpassen. Even een tandje terug en door.

 

Wat mij dan weer verbaast is dat je weet wat je lijf kan doen en hoe je op voeding kan reageren en dan volkomen negeren.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb