Ken je de mensen die naar Noorwegen gaan?

 

In 2019 maakten we plannen voor de vakantie in 2020. Een tijdperk waarin we geen idee hadden van Covid19. Ja, in China. Maar dat was zo'n ver van mijn bedshow. We wilden wat anders dan anders. En naar Noorwegen. Naar heel wat speurwerk welk gebied het dan zou worden waren we eruit. En dan nu een geschikt huisje. En die waren er veel. Het huisje wat wij wilden was zo'n huisje die we wel vaker tegen kwamen in Oostenrijk. Een hut midden in de bergen met niemand om je heen. En laten we die nu net gevonden hebben. In Uvdal staat een huisje in de middle of nowhere. Stromend water is er niet maar dat kan je halen uit de bron 100 meter verderop. Geen stroom maar er zitten zonnepanelen op het dak en zonnecollectoren voor wat warm water. Maar douchen gaat niet. Geen wifi, geen tv of andere moderne middelen. Nou, dat leek ons heerlijk. Bij de anwb hebben ze douchezakken, die moet je vullen en in de zon hangen. zo kan je buiten heerlijk douchen. Is geen probleem want er is daar toch niemand.

De planning was best nog een dingetje. In een keer er naar toe rijden was uitgesloten. En een boot ook. Dus zou de reis gaan over Duitsland, Denemarken met daar de eerste overnachting. Daarna door zweden (tweede overnachting) naar de plaats van bestemming. En dit alles zou dan in Augustus zijn. Niet later want hoe verder je in het seizoen gaat hoe sneller het 's avonds al donker wordt. Wat hadden wij er zin in.

Maar dat ging dus allemaal niet door. Maar ach, geen man overboord. We verplaatsen het gewoon naar volgend jaar en dan maar in juni. Dus alle overnachtingen van en naar Udval geannuleerd en voor juni weer nieuwe gezocht. En dan ook maar een extra overnachting in Duitsland zodat we wat relaxter heen en terug kunnen. 

Maar ook dat gaat dus niet door. Van de week het bericht gekregen dat we een keuze hebben. Annuleren, doorschuiven of afwachten. Dat laatste viel gelijk af want de kans is erg klein omdat we door 5 landen moeten. En afwachten betekend, gaat het niet door kan je fluiten naar je geld. Doorschuiven maar dan komt er wel geld bij omdat volgend jaar de prijzen sowieso omhoog gaan. Of annuleren, kost ons ook geld maar dat verlies moeten we dan maar nemen. Dus voor ons het laatste. We gingen er eigenlijk al van uit maar val toch wel tegen. Want kijk naar de foto's. 

 

Volgend jaar zien we wel waar we naar toe gaan. Wat we wel weten is dat we dit niet meer doen. We pakken dan de caravan wel en zien we wel waar we terecht komen.

We likken onze wonden en door.

Maak jouw eigen website met JouwWeb