Kampeervirus

En wat is nou leuk aan camperen?! We hebben vrienden en die vinden het helemaal niks. Ze hebben het echt een aantal keren geprobeerd maar nee, niet hun ding. Liever een hotel met alles erop en eraan. Ik ben ook niet opgegroeid met kampeervakanties. Wij hadden vakanties in Oostenrijk in pensions. Als mijn tante en oom kwamen buurten vond ik het altijd wel fantastisch bij hun op de camping. Vaak een zwembad en een hele ris aan vriendinnen. Dit duurde maar een paar dagen, dan vertrokken zij weer verder.

Mijn eerste kampeervakantie was toen ik 19 jaar was. Samen met Peter, schoonzus en zwager naar zuid-frankrijk. En dat was ronduit wel even wennen. In een klein tentje op luchtbedden en slaapzakken. Geen tafel en stoelen. Daar was gewoon geen plek voor in de auto. De vakantie was leuk maar echt liefde voor camperen, nee. Ik miste mijn enorme grote dekbed op een heerlijk bed. Het ontbijt wat in de ochtend voor ons klaar stond en 's avonds in een restaurant eten.

Dus volgend jaar maar weer wat anders. Niet dus. We gingen met de vrienden hierboven beschreven op vakantie. Met rugzakken en de trein naar Koblenz. Vond ik het jaar ervoor afzien dan was het nu echt pittig. We hadden ook veel te veel bij ons. Naast de tent, luchtbedden en slaapzakken. Ook natuurlijk kleding kookspullen, tostiijzer etc. Was een geweldige vakantie maar met rugzakken? Nee.

Echt leuk camperen werd het pas vanaf het moment dat we een auto hadden. Kon er ook een tafel en twee stoeltjes mee.

Daarna werd de tent groter, vouwagens en tenslotte dan toch ook een caravan ( zeg nooit, nooit). Het leuke van camperen vind ik dat je zo vrij bent als een vogeltje. Bevalt het je niet dan pak je je spullen en ga je het ergens anders bekijken. Ook de verschillende mensen op de camping maakt het leuk.

Zo hadden we een keer de jantjes. Vader, moeder en kind gingen gelijk met de kippen op stok. Samen tantjes poetsen en hop je bed in. 

Ook mensen die al jaren op dezelde camping komen en daardoor de rol van de eigenaar op zich nemen. Of zoals we het dit jaar hadden, mensen die de stoelen zo neerzetten zodat ze de hele camping kunnen overzien en ongegeneerd je in de gaten houden. 

Maar ook de praatjes over wat je in de buurt allemaal kan doen. Gemoedelijk.

We hebben nu alle luxe die je maar denkt nodig te hebben. Een heerlijk bed met dekbed, niet zo'n bolle maar zeker geen slaapzak. Oventje, frituurpan, koffiezetapparaat, waterkoker, kachel,toilet en dit jaar ook een tv. Dus kunnen we ook netflixen. Overdreven maar wel lekker.

Dit jaar zouden we in een huisje gaan omdat we niet precies wisten hoe het met mij zou gaan. Maar toen we het sein op groen hadden werd toch maar weer de caravan opgehaald. Weer lekker ons eigen plekkie bij ons.

Ja, wij vinden camperen heerlijk. Ben blij dat niet iedereen er zo over denkt. Dan houden we het een beetje verdeeld.

Als je het leuk vind om ons te volgen:

Volg mij en mijn reizen op Polarsteps https://www.polarsteps.com/EvertdinaBijl