Belegen hersenen

Zes jaar geleden besloot ik dat het werken met glas toch wel te zwaar voor mij werd dus startte de periode van terug in de boeken, leren en uitvinden hoe ik weer werk en mijn leven in kon richten. En als je eenmaal weer geproefd hebt om informatie binnen te krijgen dan wil je meer. Maar om het binnen te houden gaat steeds minder. Zo ben ik een half jaar geleden begonnen met de cursus holistische massage. Ontzettend leuk om te doen maar wat me steeds meer moeite kost is het onthouden van bijvoorbeeld Latijnse namen. Kon ik vroeger als de beste informatie in mijn hoofd stampen. Kan ik nu ook, alleen met het verschil dat ik het de volgende dag gewoon kwijt ben.

 

 

Dus maar een andere manier moeten verzinnen om toch dat binnen te krijgen.
Alle namen van o.a de spieren opgenomen en op mijn telefoon gezet zodat ik het kon afspelen met het uitlaten van de honden.
Na een tijdje mee gestopt, werkte niet. Vaak opgeschreven , werkte niet. zo heb ik een lijstje met trucjes afgewerkt maar nop. Ik herkende na een tijdje de namen wel maar kon het nog steeds niet benoemen. Daar zal mijn dyslectie ook wel hebben meegespeeld. Ondertussen zakte mijn moed wel in de schoenen.
Maar op een dag kwam ik tot een conclusie.
Dit gaat hem niet worden. Maar omdat het helemaal te laten varen? Echt niet. Ik vind het juist veel te leuk om te doen.
Om dan toch te weten wat ik aan het doen ben heb ik mijn hersenen uitgebreid naar papier. Alles wat ik nu nog niet kan onthouden tijdelijk toevertrouwd aan papier. Dit ligt op de kast, als ik dan even twijfel of niet weet kan ik spieken. Geeft mij toch wel even het vertrouwen en maakt fijn mijn hoofd een stukje leger. Nu heb ik er weer zin in en gaat het ook veel ontspannender, laat dat nou net de bedoeling zijn.


Tja, ik heb nou eenmaal hersenen die haast 55 jaar oud zijn en elke dag overuren maken.